• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Onze kerstbezinning

Geschreven door Mark Blaton op zaterdag 31 december 2016.

We wenden iedereen een fijne Kerst en sterk 2017 toe !!

Naar de chocoladetempel!

Geschreven door Els Suenens op dinsdag 6 december 2016. Aangepast op dinsdag 6 december 2016

Vrijdag 2 december brachten we een bezoek aan de chocoladetempel. Eerst gingen we een kijkje nemen in de fabriek waar we de tablet melkchocolade met nootjes volgden. Het rook er heerlijk naar chocolade.

Nadien reisden we doorheen de tijd in het museum. We leerden waar chocolade vandaan kwam.

Tot slot mochten we onze eigen tablet chocolade maken met wikkel en al. We proefden ook van de heerlijke chococlade. We testten onze kennis ook aan de hand van een quiz.

Het was een leerrijke, lekkere uitstap!

 

 

 

 

Wonen op het dak

Geschreven door Els Suenens op dinsdag 8 november 2016.

Op donderdag 27 oktober brachten we met het vierde leerjaar A een bezoek aan het dak. We maakten er kennis met Wies. Zij vertelde ons over haar vele avonturen en over de kinderen van het dak. We leerden tijdens de voorbije weken al heel wat over de kinderen van het dak. Spijtig genoeg konden we ze niet echt ontmoeten want zij waren ook naar school. Wij mochten wel hun huisjes en materiaal gebruiken. We werden in groepen verdeeld en moesten iets klaarmaken om te eten of drinken, een circusact maken, een poppenspel in elkaar steken en een dansoptreden/playback voorzien. In de ene groep vlotte het al wat beter dan in de andere. De leerlingen ontdekken dat ze niet allemaal hetzelfde zijn.

In de namiddag bezochten we een plaatselijke bakker waar we iets typisch mochten kopen. Het was heel leuk en lekker! Daarna mochten we nog wat in de speeltuin spelen. 

Als je de foto's bekijkt, zal je zien dat de leerlingen het een hele leuke dag vonden.

 

Wonen op het Dak 4B

Geschreven door Laurence Buys op maandag 7 november 2016.

In het kookhuisje maakte ik met mijn groepje lekkere koekjes. Ik heb ook Turks brood gekocht! (Seije)

De poetsvrouw van Wies was jarig! We hebben koekjes gemaakt voor haar. Daarna kwam het groepje van het toneelhuisje. Zij hadden een mooi toneel gemaakt met poppen. (Ellen)

In de voormiddag waren we op bezoek bij Wies. in de namiddag gingen we naar een Turkse bakker. We hebben allemaal iets gekocht en zijn daarna naar de speeltuin geweest (Jannes)

Wij hebben in ons groepje een liedje gemaakt. Daarna kwam er een ander groepje bij ons. Zij hadden ook een liedje (rap) gemaakt en toen moesten we onze twee liedjes samenvoegen. (Gust)

We waren eerst in de garage van Wies. Er kwam opeens rook uit een deur en we schrokken heel hard! Toen we door de deur gingen kwamen we bij Wies. Daar hebben we eerst een beetje gepraat en toen hebbn we in groepjes gewerkt. Het was een TOP-klasreisje! (Lore)

Ik heb in het muziekkot gespeeld met muziekinstrumenten! Er was een gitaar, trommel, mondharmonica... We maakten een liedje over 'Op het dak'. Daarna dronken we thee. Ik vond hem eerlijk gezegd niet zo lekker. (Jill)

Ik zat samen met Kasper, Kai, Djara en Valeska in het 'rapkot'. We moesten beatboxen en de meisjes zingen. (Stan)

Bij de Turkse bakker kocht ik een donut en een Turks brood. Ik heb met Valeska gespeeld op de schommel in de speeltuin. Het was een leuke uitstap. (Djara)

Ik heb samen met Lore, Rune, Andreas en Arne in het poppentheater gespeeld. We maakten een leuk verhaal in de poppenkast. (Sien)

Toen we bij Valdis waren, mochten we in een kring gaan zitten. Opeens kwam er rook vanachter mij uit een rooster in een deur. Dat was heel eng! (Jana)

Ik vond het leuk om te spelen in de speeltuin en muziek te maken met de 'Mix-me'. (Kai)

Het was heel leuk. We zijn met de lijnbus op stap geweest. We hebben gespeeld in de speeltuin en we zijn naar een Turkse bakker geweest (Rune)

Er waren allemaal kamers met voorwerpen die passen bij de kinderen van op het Dak. (Miel)

Ik heb samen met Miel, Gust en Jill een liedje over vriendschap gemaakt. (Axl)

Cadeau moederdag!

Geschreven door Els Suenens op donderdag 19 mei 2016.

Je kan onze mooie moederdaggeschenken die we maakten onder leiding van juf. Ellen hieronder bewonderen. Bedankt juf. Ellen voor het leuke idee.

Schaatsen

Geschreven door Els Suenens op donderdag 19 mei 2016. Aangepast op donderdag 19 mei 2016

Op vrijdag 29 april gingen we met het vierde leerjaar schaatsen in Liedekerke. We kregen eerst wat les om te oefenen. Daarna mochten we alleen schaatsen. Voor sommige kinderen heel gemakkelijk, voor anderen een hel! Vallen en opstaan! Dat het leuk was, kan je zeker zien op de foto's.

Bezoek aan de bib.

Geschreven door Els Suenens op donderdag 19 mei 2016. Aangepast op donderdag 19 mei 2016

Vrijdag 11 maart brachten we met het vierde leerjaar tijdens de jeugdboekenweek met thema 'weg van de stad' een bezoek aan de bibliotheek. Juf Melissa en juf Lotte verwelkomden ons en gaven een kort uitleg en rondleiding in de bibliotheek. Nadien speelden we een spannend spel waarbij we de werking van de bib beter leerden kennen. Op het einde van het spel hadden we met heel de klas al de nodige letters verzameld en vormden de woorden 'SHERLOCK BIB'. Daardoor kregen we ons 'bibdiploma'. Tot slot las de juf voor uit een boek aansluitend bij het thema.  Een dikke dank u aan juf Lotte en juf Melissa voor het leuke spel !!!

 
 

Uitstap museum t' Aloam

Geschreven door Inès Appelmans op dinsdag 23 februari 2016.

We brachten een bezoek aan een oud ingericht klaslokaal en aan het vroegere huis van de molenaar.

Op uitstap!

Geschreven door Inès Appelmans op woensdag 16 december 2015.

Op maandag 14 december bracht het vierde leerjaar een bezoek aan de chocoladetempel van Côte d'Or.

Aan de hand van een rondleiding in het fabriek en door het bezoek in het chocolademuseum kwamen de leerlingen te weten hoe deze lekkere chocolade wordt gemaakt. Tot slot mochten de leerlingen hun eigen chocolade 'trillen' en hun eigen verpakking ontwerpen.

Yoga

Geschreven door Els Suenens op maandag 14 december 2015.

Vrijdag 11 december kregen we een les yoga. Dit was een geschenk van Sint en Piet. We hebben er echt van genoten! We waren helemaal ontstrest achteraf.

 1 2 >