• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Halloween met meters en peters

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 4 november 2015.

Vlak voor de vakantie was het tijd om Halloween te vieren en dit deed het eerste leerjaar samen met het 6de.

Kijk maar mee!

Harten Troef

Hoe we steeds meer leren lezen...

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 4 november 2015.

De laatste weken leerden we vooral "dierenwoordjes". Naar de woordrijtjes van "mus" vlogen we en naar de rijtjes van "vis" zwommen we en dit telkens met hetzelfde doel: lezen, lezen en lezen!

 

Naar het Neigembos

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 26 oktober 2015. Aangepast op vrijdag 6 november 2015

Vandaag, maandag 26 oktober trokken we onder een prachtige herfstzon naar het Neigembos. Samen met eekhoorns Friedel en Krak leerden we het bos op een andere manier kennen. Krak was uitgenodigd op het feest van de wel heel schattige Friedel...maar met lege handen daar aankomen...dat kon niet... met een leeg koffertje en heel wat vaardigheid, slaagden de stoere kids uit het eerste leerjaar er in, om eikels, tamme kastanjes en beukenootjes te verzamelen in het koffertje... Natuurlijk moesten ze ook heel wat hendigheidsoefeningen doen, want een eekhoorn kan perfect klimmen, klauteren, zijn evenwicht bewaren, een nest maken,...

Tijdens de pauze was er zeker ook tijd om kampen te bouwen en te spelen...en dit alles onder een heerlijk zonnetje.

 

 

 

Modderig vuil, maar blij en een klein beetje moe, keerden we naar school terug.

 

Kunnen we het maken? NOU EN OF!!!

Geschreven door Elke Mertens op vrijdag 9 oktober 2015. Aangepast op maandag 26 oktober 2015

Tijdens het weekend van 24 en 25 oktober gaat onze pannenkoekenbak door. Om de zaal mooi te versieren moet er geknutseld worden. Deze keer is het onder andere de beurt aan het eerste leerjaar. Het thema waarrond we knutselen is, hoe kan het ook anders, 'wegenwerken'.
Daarom dosten de kids van het eerste zich helemaal uit als wegenwerkers en gingen we op pad door de bouwwerf om enkele foto's te maken waarmee we nadien in de klas iets leuks zullen knutselen.
De foto's die we niet gaan gebruiken kun je alvast eens bekijken! Om onze knutselwerkjes te kunnen bewonderen, zal je uiteraard naar de pannenkoekenbak moeten komen!!!

 

 

Bij een pen horen inktvlekken

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 9 oktober 2015.

Deze week leerden we het woordje 'pen'. Opnieuw hadden we een hele boel woordenrijtjes te lezen. Deze keer stonden ze op inktvlekken. En dan hebben we er zelf nog maar wat vlekken bijgemaakt...En een strip lezen... dat kunnen we ook al flink. Kijk maar!

 

Woordenrijen lezen

Geschreven door Ineke Ceuterick op maandag 5 oktober 2015. Aangepast op vrijdag 9 oktober 2015

Vandaag stonden de woordenrijen van Tom op onze planning...

Gisteren was het dierendag en vandaag... dag van de leerkracht...feestballonnen dus met de woordenrijen van Tom. Spelen,gooien en lezen maar...

 

 

 

Mol bouwt een mollenschool

Geschreven door Elke Mertens op woensdag 30 september 2015. Aangepast op woensdag 30 september 2015

Ons tweede taalthema is alweer gestart. In dit verhaal ging mol in de tuin aan de slag om zelf een heuse mollenschool te bouwen. Mos voor de stoeltjes, schors voor het bord, stokjes om te schrijven....

ook wij gingen buiten op de schors aan het werk om met materiaal uit de natuur een mollenklasje te bouwen...niet onder de grond maar op de betonbanken...

Lezen is leuk

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 23 september 2015.

Voor we echt samen konden lezen, was het nog even oefenen met de letters geblazen. De kids van het eerste lazen de lettertjes die we al leerden voor. En dat was nodig, want de lettertjes terug uitspreken zoals we ze in het eerste leerden en niet zoals in het alfabet, was voor sommige groten even wennen. Maar eens we dat onder de knie hadden, werd er gezellig bij elkaar gekropen en flink gelezen! Dat gaan we zeker nog doen!

Berendag

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 18 september 2015. Aangepast op maandag 21 september 2015

Beer was heel erg blij met het vele bezoek deze morgen. Alle vriendjes van het eerste leerjaar hadden hun knuffel mee voor het honingpotten-leesfeest van beer. Een gezellige drukte was het vandaag...maar er is een heleboel gelezen, dus was beer mega blij.

Van voor naar achter, van links naar rechts...

Geschreven door Ineke Ceuterick op dinsdag 15 september 2015.

De plaatsbepalende begrippen oefenden we op verschillende maniieren. We bewogen op de tegeltjes van de klasvloer als robotjes, we legden buiten een parcours af en zeiden bij elke pijl wat we moesten doen,... Maar om ervoor te zorgen dat we niet enkel "naar hier" en "naar daar" zeiden zette de juf ons ook eens een blinddoek op. Dan moesten onze vriendjes wel andere woordjes zoals links en rechts gebruiken, want met een blinddoek op zien we die "hier" en die "daar" niet meer... Wat was dat leuk!

<<  < 5 6 7 8 >