• Harten Troef
  • Harten Troef

Lager

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd. Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Sportweek in het eerste leerjaar: woensdag, zwemdag

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 19 april 2017.

Vandaag hadden we geen schooltas mee, maar enkel een zwemzak. We leefden ons dan ook een hele voormiddag uit in het Hallebad. En waar er in het begin slechts een paar in de 'wilde rivier' durfden, gingen er naar het einde steeds meer kids in. Al spelend verlegden we onze grenzen!

Sportweek in het eerste leerjaar: dinsdag, fietsdag

Geschreven door Ineke Ceuterick op woensdag 19 april 2017.

Wat was het leuk om na de vakantie terug naar school te komen... We mochten onze fiets meebrengen. We fietsten niet alleen zelf op de speelplaats al spelend of met opdrachten, maar we leerden ook veel over de fiets.

 

Jeugdboekenmaand in het eerste leerjaar

Geschreven door Ineke Ceuterick op vrijdag 17 maart 2017.

In het eerste leeraar kregen we volop leeskriebels. Elk vrij moment zitten we met onze neus in de boeken. We hebben elk onze eigen leesrups. Per gelezen blad mogen we een deeltje van de rups kleuren... Als onze eigen rups vol is, mag er een deeltje van de klasrups gekleurd worden... En als deze in beide klassen vol is, gaan we misschien nog wel eens naar Mong Blok...

Verder werd er voorgelzen uit een supergrappig boek over een kein hondje dat liever geen schoothondje zou zijn, maar een stoere hond die in de modder mag spelen. We versierden ons eigen schoothondje door allerlei attributen voor onze hond te kopen in de klaswinkel. Zo oefenden we het betalen met euro's en centen nog eens.

Daarnaast kozen we een boek, legden we de titel met letterkoekjes en als het boek uit was, mochten we de koekjes oppeuzelen.
We deden ook aan boekenverspringen. We sprongen zo ver mogelijk naast een "boekendeken" en kozen een boekje uit dat lag waar we terecht kwamen. En als dat boekje uit was ... dan sprongen we een tweede keer.

Tot slot probeerden we ook boektitels uit te beelden of te tekenen. Dit was niet zo makkelijk, maar we hebben wel goed gelachen...

Het eerste leerjaar schrijft een brief naar huis!

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 12 februari 2017.

Mensen kunnen elkaar dingen laten weten op verschillende manieren. Een brief schrijven hoort daar ook bij.

In ons WO-thema "mensen spreken mensen" hadden we het al over gsm, telefoon, stem, gebaren en nog veel meer. Vorige week leerden we dat schrijven fijn en soms ook handig is omdat je het nadien nog steeds kan herlezen. Maar wat is nu het snelst een mail of brief?

We schreven onze eigen brief voor mama en/of papa en deden die op de post, maar de volgende ochtend was die nog niet aangekomen...
We mochten 's avonds ook een mail naar de juf sturen en ... de avond zelf kregen we wel al een antwoord.

Maar mail of post, de kids van het eerste beleefden aan beiden evenveel plezier. Kijk maar mee!

Het weerbericht in 1A

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 12 februari 2017.

Tijdens de muzische lessen rond het thema water en weer, kwam ook 'drama' aan bod. Na het bekijken van enkele filmpjes mochten we ons eigen weerbericht in elkaar steken om het nadien voor de hele klas te tonen.

Het noorden waren we af en toe eens kwijt en zo te horen heeft de klimaatopwarming het weer al danig in de war gebracht: volgens de kids van het eerste kan het op één dag regenen, sneeuwen en 50 graden zijn... Maar er zitten zeker enkele toekomstige presentators en presentatrices of weermannen en weervrouwen tussen! Kijk maar mee!

Het weerbericht

Geschreven door Elke Mertens op woensdag 1 februari 2017. Aangepast op woensdag 1 februari 2017

Zin in meer weer ? Kijk maar mee...

Gedichtenweek

Geschreven door Elke Mertens op woensdag 1 februari 2017. Aangepast op woensdag 1 februari 2017

Ook in ons thema water leerden we een gedicht over water, met natuurlijk heel veel gespetter erbij...

 

 

Harten Troef

Nog meer water: een watergedicht

Geschreven door Ineke Ceuterick op zondag 29 januari 2017.

Ook de muzische lessen kregen een 'waterig' tintje. In het begin van de week werd er uitgetest welke geluiden we konden maken met water. Er werd gespat, geborreld, gegoten en gespoten. Wat was dat leuk... De kleine zondvloed nadien droogden we met de glimlach op.

Vervolgens leerden we een gedichtje over water. Het is dan ook de week van de poëzie.

Open, open,
Kraantje open.
Hopen water laten lopen.
Beetje warm, beetje koud.
Beetje spetten, beetje ...
STOUT

En vrijdag oefenden we ons gedichtje verder in. Neen, we draagden het niet zomaar voor. Het gedicht werd vergezeld door gepaste watergeluidjes. Luister en kijk maar mee!

Een tweede weekje water

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 21 januari 2017.

Ook deze week werkten we in het eerste leerjaar nog rond het thema water.

Water kan er ook in andere vormen zijn. Toen we water opwarmden met de waterkoker werd het water damp en het water dat tegen het dekseltje kwam, koelde af en viel terug neer als druppeltjes ...
Dat bracht ons bij de waterkringloop die we wel 10 keer uitbeelden en opzegden. En op de visbak trokken we een streep tot waar het water kwam. Binnen een weekje zal het waterpeil vermoedelijk al wat gezakt zijn...

Water kan ook ijs worden. Dat ontdekten we tijdens onze winterwandeling. En daarom maakten we ook... waterijsjes. Heel eenvoudig hoor: met een bekertje, wat water en wat grenadine. We vroren het in en een dagje later konden we van onze ijsjes smullen. Zelfs na onze koude wandeling stonden we te popelen om de ijsjes te verorberen.

En onze klas? Die ziet er ondertussen uit als een aquarium. Voor de watersliertjes en de waterplantjes aan het raam zorgde de juf. De visjes werden door de kids geknutseld. Wist je dat er zelf rekenvissen zijn? Die kunnen we inkleuren door plus- en minoefeningen op te lossen. En lettervisjes hebben we ook al... met een letter in het kopje, buikje en staartje...

 

Genieten van het winterweer

Geschreven door Ineke Ceuterick op zaterdag 21 januari 2017. Aangepast op zaterdag 21 januari 2017

Vrijdag 20 januari trokken het eerste leerjaar samen met de kinderen van het vijfde leerjaar op winterwandeling in de omgeving van de school. We waagden ons op het gladde ijs wat verder in de straat en haalden onze beste glijkunstjes boven.

 

Terug om school stond Ann ons op te wachten met lekkere, warme chocolademelk. Het was een koude, maar fijne namiddag. 

 1 2 3 >  >>