• Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Parapluutje, parasolletje

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 november 2016.

We brengen met dit regenweer onze paraplu mee naar school. Wie krijgt zijn paraplu open? hoe ziet hij eruit? met hoeveel kleuters kunnen wij er onder? mama-paraplu's, papa-paraplu's, circusparaplu, maya de bijparaplu, doorschijnende paraplu, verstopparaplu, een paraplu met een jasje, ...

Wie krijgt er zijn paraplu ook weer dicht?

Slakken in de klas

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 november 2016. Aangepast op maandag 21 november 2016

We gingen tijdens het weekend met gans het gezin op slakkenjacht. Heel wat boeiende diertjes werden gevonden en meegebracht. We zetten al deze slakken in een glazen bak zodat we ze twee dagen konden observeren: hoe ze zich in hun huisje terug trekken, hoe ze een spoor van slijm achterlaten, hoe ze met hun antennes voelen, wat ze eten,... en nadien hebben we ze op het gras in de tuin vrijgelaten. BOEIENDE ERVARING!

Voor de blaadjes is het feest ...

Geschreven door Christi De Dobbeleer op donderdag 10 november 2016.

Voor de blaadjes is het feest. Hier wat rood en daar wat geel. Bruin, oranje, heel erg veel.

We sloten het thema herfst af met een leuk herfstfeest!

Mijn eerste herbarium

Geschreven door Véronique Van de Voorde op woensdag 9 november 2016.

dinsdag 9 november trokken we met de bijenklas naar het park van Mater dei. De eerste kleuterklas kreeg emmertjes met daarop blaadjes, vruchten, takjes. Zij moesten in de emmertjes de gevraagde materialen verzamelen. Elke kleuter van de tweede kleuterklas kreeg een doosje met een opdrachtkaart waarop stond wat zij in hun doosje moesten verzamelen. Iedereen was druk op zoek tot opeens een groepje een dood egeltje ontdekte dat tussen een draad was blijven steken. Tijd voor een boeiende waarneming en fantastische uitspraken. Mooi om op deze manier ook met kleuters over de dood te praten. Kleuters met een zuiver en goed hart.

Hop,hop, hop, oktober zit erop!

Geschreven door An De Leener op woensdag 9 november 2016.

Hop,hop, hop,
Oktober zit erop.
De herfst is in het land gekomen. .
Blaadjes en vruchten vallen van de bomen.
We spelen, werken, tellen met kastanjes, noten,....in de klas. 
Jullie kunnen zien hoe plezierig het wel was.

1-2c naar het bos

Geschreven door Véronique Van de Voorde op woensdag 9 november 2016.

op woensdag 9 november trok de bijenklas naar het bos van Gaasbeek. Marcel bracht ons veilig met de bus. Dank je wel, Marcel. In het bos vonden we eerst Sneeuwwitje met de kroon van Lara, die jarig was. We zongen een liedje en aten koekjes. De juf gooide de doos van de koekjes in het bos maar de kleuters tikten de juf op de vingers.Foei, zo wordt het mooie bos vuil. Doosjes horen in de vuilnisbak.

Sneeuwwitje vroeg de kleuters om hulp. We moesten de 7 dwergen zoeken in het bos. Elke dwerg had een opdracht bij die wij moesten uitvoeren: ruiken en voelen aan boomstammen, een dikke, dunne, hoge boom zoeken, luisteren naar de geluiden in het bos, op zoek gaan naar dierenholletjes en vogelkastjes, beukennootjes ver gooien, over omgewaaide bomen lopen, een liedje zingen, springen zoals konijntjes, paddestoelen zoeken maar niet aanraken of stukmaken,..

In het bos hebben we de regen gehoord maar niet gevoeld. De voormiddag was snel voorbij en we brachten Sneeuwwitje en de 7 dwergen terug mee naar school. Op de bus vielen onze oogjes toe want we waren heel moe.

Weer een leuke dag voorbij!

Herfst in het grote bos.

Geschreven door An De Leener op woensdag 26 oktober 2016.

We zijn met de juf naar het bos geweest.
Het was er een fantastisch kleurenfeest.
We voelden, ....klauterden, .....erop los.
In het grote bomenbos.

Schots en Scheef

Geschreven door Christi De Dobbeleer op maandag 17 oktober 2016.

De Samklas, de Rikkiklas en de Mayaklas gingen vandaag naar het toneel ''Schots en Scheef'  kijken in 't Vondel te Halle. Na het toneel speelden de kleuters met blokken het toneelspel na. Leuk om te zien .....

Een koffer vol blije gezichten....

Geschreven door Christi De Dobbeleer op donderdag 13 oktober 2016. Aangepast op donderdag 13 oktober 2016

Een koffer vol blije gezichten omdat Axelle, Jip en Janneke en Sam, onze kenpop jarig waren. Het was een leuk feestje met veel feestsnippers, leuke knutselwerkjes en prachtige tekeningen! Kijk maar...

 

 

 

Ik leef gezond

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 11 oktober 2016.

ik en mijn lichaam, mijn zintuigen. We sorteren voeding in gezond/niet gezond. We delen ervaringen rond tandartsbezoeken. We leren onze tanden poetsen zoals het moet. 

 < 1 2 3 4 >