• Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef
  • Harten Troef

Kleuter

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Onder Heikruis vind je gezamelijke activiteiten van onze wijkafdeling te Heikruis. Schoolse activiteiten van de kleuters vind je onder alle kleuterklassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

November: Een spannende tijd.....

Geschreven door An De Leener op donderdag 8 december 2016.

November; een spannende tijd is aangebroken!
Sinterklaas is met zijn stoomboot naar ons land gekomen.Komt hij wel naar onze school, onze klas?

Wij leven ons in het werk, het leven van Sinterklaas en de Zwarte Pieten.in. Jullie mogen van de foto's genieten. 

Sinterklaas en Zwarte Pieten in onze klas (3)

Geschreven door Christi De Dobbeleer op woensdag 7 december 2016. Aangepast op woensdag 7 december 2016

Sinterklaas en Zwarte Pieten in onze klas (3)

Sinterklaas en Zwarte Piet (2)

Geschreven door Christi De Dobbeleer op woensdag 7 december 2016.

Sommige kleuters spelen graag de Sint na. Andere kleuters verkleden zich liever in Zwarte Piet. Kijk maar ...

Sint en pietjes

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 6 december 2016.

Sint en zijn pietjes brachten ons vandaag een bezoek. Ze hadden voor ons klasje een keukentje mee, net zoals we gevraagd hadden. Sint vond dat wij dat zeker verdiend hadden. Het spiekpietje had verteld over de vele flinke kindjes. We hadden ook een bedankboekje voor de Sint . De pietjes waren wel kapoen in ons klasje en er was ook een pietje die even op de rode stoel moest gaan zitten. Sint vond ons liedje en versje heel mooi en beloonde ons met mandarijntjes, koekjes en chocolade. Het was een leuke dag! Dag Sint en piet, tot volgend jaar.

Spiekpietjes

Geschreven door Véronique Van de Voorde op dinsdag 6 december 2016.

Twee weken lang zat er in de bijenklas een spiekpietje. Sinterklaas had zijn spiekpietje de opdracht gegeven om zich elke dag op een andere plaats te verstoppen en zo te kijken hoe de kleuters omgingen met elkaar, met de juf, met speelgoed, in de refter, op de speelplaats. Met zijn piepkleine gsm belde het spiekpietje dan met de opschrijfpieten die alles noteerden in het boek van de Sint. Vorig weekend vertrok ons spiekpietje samen met de vogeltjes die overwinteren in het zuiden. In Spanje kan ons spiekpietje nu genieten van een welverdiende rust en is het aan de andere pieten om de gepaste geschenkjes te brengen. Dag spiekpietje, het was leuk om jou elke ochtend te zoeken.

Bijna 6 december

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 28 november 2016.

In de bijenklas is het erg druk. Op 6 december wordt Sinterklaas verwacht en dan willen we in orde zijn. Onze brief posten we als vorige week. We verkleden ons en maken pakjes.We knutselen pietjes en sint. We maken woordjes met Nicnackoekjes. We oefenen sinterklaasliedjes en een versje. We mikken pepernootjes in gaatjes. We kiezen een leuk speelgoed uit tijdschriften. We oefenen onze conditie en heel belangrijk: we zetten ons schoentje klaar met lekkers voor paard en sint. We zijn er bijna klaar voor.

Harten Troef

De advent

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 28 november 2016.

Doorheen de drukte van het sinterklaasgebeuren staken we vandaag de eerste van de vier kaarsen aan. We wachten niet alleen op de sint maar we verwachten ook binnen vier weken het kerstekind. Spannend!

Vijf pietjes op mijn hand

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 28 november 2016.

De bijenkast oefent volop hun versje voor de sint. Op hun hand de vijf pietjes.

Sinterklaas en Zwarte Piet. (1)

Geschreven door Christi De Dobbeleer op maandag 28 november 2016. Aangepast op woensdag 7 december 2016

De kleuters van Heikruis bereiden zich voor op de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Kijk maar ...

Mater Dei

Geschreven door Véronique Van de Voorde op maandag 21 november 2016.

Op maandag 21 november trok onze kleuterklas met de muziekkoffer en een oude doos vol attributen naar de afdeling Zonnebloem van Mater Dei. We werden er hartelijk ontvangen. Uit onze doos haalden de bewoners om beurt een attribuut dat verwees naar een kinderliedje uit de tijd: op een grote paddestoel (een paddestoel), mieke hou je vast (tak), in een klein stationnetje (trein), hoedje van papier,... Uit onze muziekkoffer haalden we voor iedereen een instrument en onder de leiding van de juf-dirigent zongen we deze leuke gekende liedjes en begeleiden we onzelf met muziek. Tot slot haalden we nog twee emmertjes uit de doos en dansten we het liedje "twee emmertjes water halen". Wat een leuk, gezellig moment. We komen zeker nog eens terug.

 < 1 2 3 4 >